Annons

Kraftig ökning av antisemitism i Frankrike

Antalet antisemitiska incidenter i Frankrike har ökat med 69 procent under årets första nio månader jämfört med sama period föregående år, uppger landets premiärminister Édouard Philippe.(TT)
Publicerad 9 november 2018

Antalet antisemitiska incidenter i Frankrike har ökat med 69 procent under årets första nio månader jämfört med sama period föregående år, uppger landets premiärminister Édouard Philippe. Den osmickrande siffran offentliggörs på 80-årsdagen av Kristallnatten, då nazisterna i Tyskland mördade hundratals judar och förstörde synagogor och judiskägda butiker över hela landet.

"Varje aggression som begås mot en av våra medborgare för att han eller hon är judisk ger genklang av krossad kristall", skriver Philippe på Facebook, syftande på pogromen natten mellan den 9 och 10 november 1938, som ses som en viktig del i upptakten till Förintelsen.

Annons

Franska regeringen planerar en skärpning av lagarna om hets mot folkgrupp på nätet, och vill öka trycket på sociala medie-företag att ta bort rasistiskt och antisemitiskt innehåll.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons