Annons

Jurymedlem bad om "El Chapos" autograf

Antalet möjliga jurymedlemmar i rättegången mot den mexikanske knarkkungen "El Chapo" minskar i snabb takt. Flera har bett om att få slippa på grund av rädsla - och en skickades hem efter att ha bett om den tilltalades autograf.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Efter två rättegångsdagar vid domstolen i New York har 27 av runt 60 jurykandidater skickats hem. En av dem sade till domaren att hon läst en nyhetsartikel där Joaquin "El Chapo" Guzman lovat att inte döda jurymedlemmar, vilket gjorde henne "ganska ängslig". En annan man som nu lämnat berättade att han kände "en del känslor, blandat med rädsla". Domaren beskrev även för rätten att en kvinna bett om att få slippa då hennes sjuka mamma var orolig för att de skulle behöva flytta - en uppgift som fick "El Chapo" att skratta i rättegångssalen.

Domaren berättade också att en man bett en av domstolens vakter att fixa Guzmans autograf åt honom. Denne man fick förklara sig inför domstolen och berättade då att han är "något utav ett fan", varpå han fick gå hem.

Annons

Joaquin Guzman är anklagad för att ha lett Sinaloakartellen, världens största drogkartell, och därigenom smugglat totalt 155 ton kokain till USA mellan åren 1989 och 2014. Vid två tidigare tillfällen har han lyckats rymma från mexikanska fängelser.

De tolv som väljs ut till rättegångens jury, samt dess sex ersättare, kommer att förbli anonyma och eskorteras av beväpnad polis till och från domstolen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons