Annons

Julia Tymosjenko med på rysk sanktionslista

Ryssland har infört sanktioner mot 322 ukrainska medborgare och 68 företag. På listan över dem som fått sina tillgångar i Ryssland frysta finns bland annat Ukrainas tidigare premiärminister Julia Tymosjenko, en av favoriterna inför presidentvalet nästa år, och inrikesminister Arsen Avakov.(TT)
Publicerad 1 november 2018

Ryssland har infört sanktioner mot 322 ukrainska medborgare och 68 företag. På listan över dem som fått sina tillgångar i Ryssland frysta finns bland annat Ukrainas tidigare premiärminister Julia Tymosjenko, en av favoriterna inför presidentvalet nästa år, och inrikesminister Arsen Avakov.

Moskva säger att sanktionerna införts som ett svar på Ukrainas "fientliga agerande mot ryska medborgare och juridiska personer", men att man kan tänka sig att lyfta dem om man ser politisk vilja från Kiev att normalisera relationen.

Annons

Tymosjenko skriver på Facebook att hon inte är speciellt upprörd över sanktionerna eftersom hon inte har några affärsintressen i Ryssland.

Volodymyr Fesenko, politisk analytiker i Ukraina, säger att många troligen kommer att se det som en ära att finnas med på listan.

"Det viktigaste är inte vem som står med på listan, utan vem som inte gör det. För några kan det till och med hjälpa dem vid valet", skriver han på sociala medier.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons