Annons

Israel bombar Gaza på nytt

Israelisk militär genomförde under natten och dagen flyganfall mot norra delen av Gazaremsan. Palestinska sjukhuskällor uppger att en kvinna dödades och att tre barn och en man sårades. Anfallen riktades enligt Israel mot mål som tillhör Hamas.(TT)
Publicerad 5 maj 2016

"Som svar på de pågående angreppen emot israeliska styrkor har flygvapnet (IAF) attackerat fyra av Hamas militärposteringar", meddelade den israeliska armén i ett uttalande efter de senaste fyra attackerna som ägde rum på torsdagen.

Det finns inga uppgifter om skadade efter torsdagens räder, som enligt palestinska säkerhetstjänster träffade odlingsområden nära gränsen.

Annons

Fyra sårade

Enligt den israeliska armén har Hamas "vid upprepade tillfällen avfyrat granateld" över gränsen och man hävdar att det rör sig om tio sådana incidenter sedan i onsdags.

Men under nattens flygattacker sårades fyra människor - tre barn och en 65-årig man - enligt palestinska sjukhuskällor. Senare uppgavs också att en kvinna dödades.

Under gårdagen genomförde Israel attacker mot fem olika platser i södra delen av Gaza. Oroligheterna inleddes efter att den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahu i tisdags gjort ett besök vid gränsen.

””

FN-sändebud oroad

Israel anklagar Hamas för att bygga tunnlar som kan nå in i Israel. Frågan om tunnlarna var en utlösande faktor när Israel inledde det 50 dagar långa kriget i Gaza 2014, i vilket 2 251 palestinier och 73 israeler dödades.

FN-sändebudet Nickolay Mladenov uttryckte i går oro över det upptrappade våldet längs gränsen mot Gazaremsan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons