Annons

Indisk domstol vill gräva upp död bebis

En domstol i Indien har beslutat att man ska gräva upp kvarlevorna efter ett nyfött barn för att göra ett faderskapstest. Mamman till det döda barnet är en flicka i 15-årsåldern som tidigare anklagat en affärsman i Delhi för upprepade våldtäkter.(TT)
Publicerad 1 januari 2018

En domstol i Indien har beslutat att man ska gräva upp kvarlevorna efter ett nyfött barn för att göra ett faderskapstest. Mamman till det döda barnet är en flicka i 15-årsåldern som tidigare anklagat en affärsman i Delhi för upprepade våldtäkter. Hon födde ett barn i oktober, men barnet dog några dagar senare. Domslutet kom efter att flickans mor dragit tillbaka anklagelserna.

Det är inte ovanligt för offren att dra tillbaka anklagelser om våldtäkt i Indien, ofta efter press från den anklagades vänner och familj eller mot löften om ekonomisk kompensation.

Annons

I november kunde en domstol i norra Indien döma två män för att ha våldtagit en ung flicka upprepade gånger. Hon blev gravid och med hjälp av dna-prov från bebisen gick det att fälla en av männen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons