Annons

Indiens ledare slår Trump på Instagram

14,8 miljoner människor följer Indiens premiärminister Narendra Modi på Instagram, vilket gör honom till världens mest populära världsledare på den plattformen.(TT)
Publicerad 6 december 2018

14,8 miljoner människor följer Indiens premiärminister Narendra Modi på Instagram, vilket gör honom till världens mest populära världsledare på den plattformen.

Det visar en ny undersökning av kommunikationsbyrån Burson Cohn & Wolfe, BCW, som årligen sammanställer information från samtliga världsledares verifierade Instagramkonton.

Annons

På andra plats kommer den indonesiska presidenten Joko Widodo med 12,2 miljoner följare, följt av USA:s president Donald Trump på tredje plats med sina drygt 10 miljoner följare.

Undersökningen visar också att trots att världsledarnas Instagramkonton i genomsnitt är hälften så stora som deras konton på Facebook, skapar inläggen på Instagram fler interaktioner, det vill säga kommentarer och delningar.

När det gäller just interaktioner är det ingen som slår Donald Trump, som leder den rankningen med över 218 miljoner interaktioner det senaste året.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons