Annons

Guaidó åker hem till Venezuela

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó skriver på Twitter att han återvänder till hemlandet. Det tros ske under söndagen eller måndagen, men han nämner inte något exakt datum.(TT)
Publicerad 3 mars 2019

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó skriver på Twitter att han återvänder till hemlandet. Det tros ske under söndagen eller måndagen, men han nämner inte något exakt datum.

Den självutnämnde interimspresidenten, som erkänns av ett 50-tal länder, har den senaste veckan åkt runt i Syd- och Centralamerika för att samla stöd för en övergångsregering, som är tänkt att driva fram ett maktskifte i Venezuela. Helgen har han tillbringat i Ecuador.

Annons

Venezuelas kritiserade sittande president Nicolás Maduro, som tappar allt mer internationellt stöd, har hotat med rättsliga konsekvenser för Guaidó om han återvänder.

””

Juan Guaidó har inför sin återkomst via Twitter utlyst nationella protester mot Maduros regim under måndagen och tisdagen.

"Jag uppmanar det venezuelanska folket att mobilisera runt om i landet i morgon klockan 11.00", skriver han enligt nyhetsbyrån AFP.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons