Annons

Gripna journalister i Myanmar inför rätta

De två Reutersjournalister som är gripna i Myanmar (tidigare Burma) kommer att ställas inför rätta, meddelar en domare. Journalisterna riskerar upp till 14 års fängelse om de döms för anklagelserna om att de brutit mot landets stränga lagar om hantering av hemligstämplade dokument.(TT)
Publicerad 9 juli 2018

De två Reutersjournalister som är gripna i Myanmar (tidigare Burma) kommer att ställas inför rätta, meddelar en domare. Journalisterna riskerar upp till 14 års fängelse om de döms för anklagelserna om att de brutit mot landets stränga lagar om hantering av hemligstämplade dokument.

De Reutersanställda reportrarna Wa Lone, 32, och Kyaw Soe Oo, 28, greps den 12 december i samband med att de tog emot material från vad de såg som en källa. Journalisterna undersökte vid tillfället uppgifter om ett massmord av män och pojkar från den muslimska rohingya-folkgruppen i Rakhineprovinsen i västra Myanmar.

Annons

Wa Lone och Kyaw Soe Oo har varit fängslade sedan de greps, och har återkommande besökt domstolen för att förhöras.

Över 600 000 människor beräknas ha drivits på flykt sedan den burmesiska militären inledde en offensiv i Rakhineprovinsen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons