Annons

Gripen fotograf nekas borgen en fjärde gång

Den prisbelönte fotografen och journalisten Shahidul Alam har för fjärde gången nekats att bli släppt mot borgen. Den 63-årige Alam greps i hemlandet Bangladesh den 5 augusti, anklagad för att ha gjort falska och provokativa uttalanden under studentprotesterna mot den dåliga trafiksäkerheten.(TT)
Publicerad 1 november 2018

Den prisbelönte fotografen och journalisten Shahidul Alam har för fjärde gången nekats att bli släppt mot borgen. Den 63-årige Alam greps i hemlandet Bangladesh den 5 augusti, anklagad för att ha gjort falska och provokativa uttalanden under studentprotesterna mot den dåliga trafiksäkerheten.

Alam sade till tv-kanalen Al Jazeera att protesterna var ett resultat av vrede som byggts upp och "en regering som inte blivit vald, som hänger sig kvar med våld". Han anklagas för att ha brutit mot landets hårt kritiserade internetlagar, som många anser kommit till för att tysta motstånd och trakassera journalister.

Annons

Gripandet har lett till internationella protester och bland annat människorättsgrupper och Nobelpristagare har krävt att han släpps.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons