Annons

Fortsatt våldsamt vid protester i Sudan

Regeringskritiska demonstranter gav sig återigen ut på Sudans gator på söndagen, men mötte omedelbart motstånd från kravallpolis. Vittnen uppger för AFP att polisen använt tårgas mot demonstranter som skanderade "fred, fred! " och "revolution är folkets vilja! " i Khartoum.(TT)
Publicerad 13 januari 2019

Regeringskritiska demonstranter gav sig återigen ut på Sudans gator på söndagen, men mötte omedelbart motstånd från kravallpolis.

Vittnen uppger för AFP att polisen använt tårgas mot demonstranter som skanderade "fred, fred!" och "revolution är folkets vilja!" i Khartoum.

Annons

Protesterna bröt ut i Sudan i december som en reaktion på ett regeringsbeslut om att höja brödpriserna. Sedan dess har regeringskritiska organisationer uppmanat till demonstrationer i hela landet och vissa kräver nu maktskifte.

Under den senaste veckan har det förekommit protester mot president Omar al-Bashir nästan dagligen och på söndagen demonstrerade människor i al-Fashir i Darfur i västra Sudan, den första demonstrationen i sitt slag sedan protesterna började.

Enligt myndigheterna har totalt 24 personer dödats i de våldsamma sammandrabbningarna, men människorättsorganisationen Human Rights Watch säger att det rör sig om 40 dödade.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons