Annons

Försök stoppa omstridd kandidat

Filippinernas president Benigno Aquino gör ett försök i elfte timmen att stoppa den kontroversielle favoriten i presidentvalet, Rodrigo Duterte. Aquino har tidigare varnat för Dutertes diktatoriska ambitioner.(TT)
Publicerad 6 maj 2016

Filippinernas president Benigno Aquino gör ett försök i elfte timmen att stoppa den kontroversielle favoriten i presidentvalet, Rodrigo Duterte.

Aquino har tidigare varnat för Dutertes diktatoriska ambitioner. Denne anklagas för att ha lett dödsskvadroner skyldiga till över 1 000 mord i Davao, där han var bormästare. Duterte har också på ett valmöte skämtat om en brutalt våldtagen och mördad australisk missionär och att han ska döda 100 000 kriminella om han blir vald.

Annons

Aquino säger till CNN Philippines att han försöker få de andra fyra presidentkandidaterna att enas för att besegra Duterte. I Filippinerna vinner den som får flest röster i valet och Duterte stöds av 33 procent i den senaste opinionsmätningen. Närmaste motståndaren, Grace Poe, har 22 procent och Mar Roxas 20 procent.

Roxas säger att han är redo att tala med Poe om saken. Grace Poe avvisar förslaget och säger att hon inte har några planer på att dra sig ut valet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons