Annons

Nya mord på brasilianskt fängelse

Ytterligare fyra fångar har dödats på ett brasilianskt fängelse. Kaos råder i landets fängelsesystem. Den gångna veckan har närmare 100 fångar dödats i gängkrig. De senaste våldsdåden begicks på ett fängelse i centrum av staden Manaus i delstaten Amazonas.(TT)
Publicerad 8 januari 2017

Ytterligare fyra fångar har dödats på ett brasilianskt fängelse. Kaos råder i landets fängelsesystem. Den gångna veckan har närmare 100 fångar dödats i gängkrig.

De senaste våldsdåden begicks på ett fängelse i centrum av staden Manaus i delstaten Amazonas. Därmed har 64 fångar dödats i eller nära staden på mindre än en vecka. I ett fängelseupplopp i granndelstaten Roraima Amazonas dödades 33 fångar.

Annons

Bakgrunden till våldet på fängelserna är ett krig mellan två knarkligor som håller på att trappas upp alltmer.

Tre av fångarna som dödades på söndagen blev halshuggna. Den fjärde blev strypt. Det är inte fastställt om morden är relaterade till knarkkriget eller om offren tillhörde någondera ligan.

Efter att ha samarbetat i 20 år har den São Paulo-baserade ligan PCC brutit med Röda kommandot som är etablerat i Rio de Janeiro. Det skedde i samband med att PCC tog över droghandelsrutterna i sydöstra Brasilien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons