Annons

Finland: Reformmiljoner inte till spillo

Den planerade finländska vårdreformen, som i fredags fällde Juha Sipiläs regering, har kostat motsvarande mer än två miljarder kronor att förbereda enbart under de senaste två åren. Men pengarna slängs inte i sjön, rapporterar Yle.(TT)
Publicerad 10 mars 2019

Den planerade finländska vårdreformen, som i fredags fällde Juha Sipiläs regering, har kostat motsvarande mer än två miljarder kronor att förbereda enbart under de senaste två åren. Men pengarna slängs inte i sjön, rapporterar Yle.

””

Enligt Nerg kommer reformen inte att falla handlöst, utan det handlar om en kontrollerad avveckling. De 200 miljoner euro som arbetet har kostat har bland annat gett resultat i lagstiftningsarbetet, vilket kan komma till nytta i framtiden, anser Nerg.

Annons

Senast i slutet av september ska arbetsuppgifter kopplade till vårdreformen avvecklas i landskapen. Syftet med vårdreformen, som stötts och blötts i åratal, var att flytta ansvaret för vården från kommunerna till landskap, motsvarande de svenska landstingen. Reformen har kritiserats för att leda till en ökad centralisering.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons