Annons

Fem döda vid demonstrationer i Nicaragua

Fyra poliser och en demonstrant har dödats i samband med regeringskritiska demonstrationer i Nicaragua. Torsdagskvällens sammandrabbning ägde rum nära en polisstation i Morrito i sydöstra delen av landet.(TT)
Publicerad 13 juli 2018

Francisca Ramírez, en av proteströrelsens initiativtagare, säger att demonstranterna - varav några var beväpnade - "attackerades av agenter och paramilitärer" och svarade med att avfyra sina vapen. Polisen har ännu inte uppgett sin version av händelseförloppet, men har tidigare anklagat "kriminella gäng" för att utföra mord, rån och bortföranden.

Under de senaste tre månaderna har över 260 personer dödats när regeringskritiska demonstrationer har mött våldsamt motstånd. Till en början riktade sig protesterna mot en nu skrotad förändring av landets pensionssystem, men demonstranterna kräver nu att presidenten Daniel Ortega avgår, eftersom de anklagar honom och hans fru Rosario Murillo - landets vicepresident - för att försöka göra om landet till en diktatur.

Annons

Morrito har omkring 6 000 invånare och ligger 23 mil sydväst om huvudstaden Managua. I staden bor många lantbrukare som beväpnat sig för att försvara sina ägor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons