Annons

Anhöriga besökte olycksplats

Anhöriga till dem som miste livet i helikopterkraschen besökte på söndagen olycksplatsen vid Turøy nära Bergen. Några av dem strödde blommor i vattnet för att hedra offren.(TT)
Publicerad 1 maj 2016

De anhöriga, som åtföljdes av representanter från polisen och oljebolaget Statoil, fick också information om räddningsarbetet och sökandet efter vrakdelar, som fortfarande pågår på Turøy.

En av de omkomna var den 44-årige italienske piloten Michele Vimercati, rapporterar VG. Hans familj är underrättad och på väg till Norge, uppger det italienska konsulatet. Han var en av företaget CHC Helicopters mest erfarna piloter.

Annons

Svaret på frågan vad som orsakade olyckan i fredags kan dröja länge. Norska statens haverikommission uppger att det vanligtvis tar minst ett år att ta fram en rapport om vilka faktorer som leder fram till ett haveri.

Tre dagar före kraschen tvingades den aktuella helikoptern landa på grund av ett tekniskt fel.

Det var i tisdags som helikoptern var på väg från Bergen till en oljeplattform i Nordsjön då en indikatorlampa plötsligt signalerade ett fel. Helikoptern landade och två byten av komponenter krävdes innan felet var avhjälpt. En talesperson för CHC säger att felet inte hade något att göra med helikopterns rotorblad, som lossnade före olyckan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons