Annons

The Times: Brexituppgörelse klar nästa vecka

Allehanda uppgifter fortsätter att fladdra runt om att en brexituppgörelse snart är klar - eller inte. Kanske på tisdag, säger uppgifter till The Times. Inte på en vecka, säger Storbritanniens utrikesminister.(TT)
Publicerad 8 november 2018

Enligt ett utkast till tänkbar brexittidtabell som tidningen Times fått tag i ska ett extrainsatt brittiskt regeringsmöte kunna hållas på måndag, följt av ett möte på tisdag mellan brexitminister Dominic Raab och EU:s chefsförhandlare Michel Barnier.

Sedan ska i så fall ett uttalande i det brittiska parlamentet kunna göras på onsdag, följt av ett extrainsatt EU-toppmöte för att spika uppgörelsen kring den 23-25 november, uppger Times-journalisten Sam Coates.

Annons

Inte på en vecka?

Uppgifterna är dock bara ännu ett antal i raden av diverse datum och besked som kommit och gått under de utdragna brexitförhandlingarna. Vid ett besök i Paris på torsdagen räknade den brittiske utrikesministern Julian Hunt med att inget i alla fall blir klart under nästa vecka.

””
””

Barnier varnar

EU:s chefsförhandlare Barnier varnar samtidigt för växande anti-EU-krafter i medlemsländerna.

””

Barnier talade till sina partikamrater i kristdemokratiskt konservativa EPP, den europeiska partiorganisation där bland andra tyska CDU och svenska M och KD ingår.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons