Annons

Australisk nunna lämnar Filippinerna - hyllas

Den australiska nunnan Patricia Fox, som var med och utredde anklagelser om övergrepp mot fattiga och bönder i Filippinerna, har lämnat landet. Runt 200 människorättsaktivister följde henne till flygplatsen på lördagen efter en lång juridisk strid mot den filippinska regeringen.(TT)
Publicerad 3 november 2018

Den australiska nunnan Patricia Fox, som var med och utredde anklagelser om övergrepp mot fattiga och bönder i Filippinerna, har lämnat landet.

Runt 200 människorättsaktivister följde henne till flygplatsen på lördagen efter en lång juridisk strid mot den filippinska regeringen.

Annons

71-åriga Fox har utfört humanitärt arbete för filippinska fattiga, arbetare och lantbrukare i tre decennier. När hon deltog i en utredning av anklagelser om att filippinska soldater dödat och drivit människor på flykt på landsbygden ådrog hon sig myndigheternas uppmärksamhet och anklagades för att arbeta aktivistiskt i brott mot landets visumregler. Presidenten Rodrigo Duterte gick personligen ut och meddelade att Fox skulle utredas.

Sedan många av nunnans filippinska myndighetshandlingar dragits in valde hon att lämna landet självmant, snarare än att tvingas iväg.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons