Annons

Argentinsk ex-president snart inför rätta

En domare i Argentina har beslutat att före detta presidenten Cristina Fernández de Kirchner ska ställas inför rätta, misstänkt för korruption. Beslutet omfattar även före detta ministern Julio de Vido och byggherren Lazaro Baez, som båda tillhör Fernández de Kirchners och hennes makes krets.(TT)
Publicerad 2 mars 2018

En domare i Argentina har beslutat att före detta presidenten Cristina Fernández de Kirchner ska ställas inför rätta, misstänkt för korruption. Beslutet omfattar även före detta ministern Julio de Vido och byggherren Lazaro Baez, som båda tillhör Fernández de Kirchners och hennes makes krets.

Misstankarna handlar om att olagliga transaktioner skulle ha skett i samband med att offentliga upphandlingar, värda motsvarande 20 miljarder kronor, vanns av Baez bolag i provinsen Santa Cruz. Inget rättegångsdatum har ännu fastställts. 65-åriga Cristina Fernández de Kirchner, som nu är ledamot av landets senat, kan åtalas och dömas, men hon åtnjuter en immunitet som gör att hon inte kan sättas i fängelse.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons