Annons

77-procentig gin dras in efter klagomål

Alla har hört talas om sprit som späds ut med vatten - men tvärtom? En gindrickare i Kanada kanske hickade till av ren förvåning när vätskan ur den klarblå Bombay Sapphire-flaskan nådde gommen. Spriten var nästan dubbelt så stark som de 40 volymprocenten som skrivits på etiketten, rapporterar CNN.(TT)
Publicerad 5 maj 2017

Alla har hört talas om sprit som späds ut med vatten - men tvärtom? En gindrickare i Kanada kanske hickade till av ren förvåning när vätskan ur den klarblå Bombay Sapphire-flaskan nådde gommen. Spriten var nästan dubbelt så stark som de 40 volymprocenten som skrivits på etiketten, rapporterar CNN.

Kunden klagade på den bokstavligen magstarka drycken, och myndigheterna tvingar nu Bacardi att återkalla produkten. Bacardi gissar att uppemot 6 000 flaskor kan ha spetsats till upp till 77 procents alkohol av misstag.

Annons

"Den överprocentiga produkten nådde det löpande bandet av misstag under en stund, 45 minuter, när arbetarna bytte från en tank till en annan", skriver Bacardi i ett uttalande.

Bacardi-kunder i övriga världen lugnas med att dunderdrycken bara sålts i Kanada.

Bacardi är världens fjärde största spritproducent. Företaget tillverkar omkring 300 miljoner liter alkoholhaltiga drycker om året, enligt analysföretaget Euromonitor International.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons