Annons

300 arbetare kidnappade av IS

Enligt statliga syriska medier har extremistgruppen Islamiska staten (IS) kidnappat cirka 300 människor som jobbar på en cementfabrik i ett område nordost om huvudstaden Damaskus. IS ska ha kidnappat de cirka 300 arbetarna efter en attack i al-Dumayr-området, cirka fem mil nordost om Damaskus, i måndags.(TT)
Publicerad 7 april 2016

IS ska ha kidnappat de cirka 300 arbetarna efter en attack i al-Dumayr-området, cirka fem mil nordost om Damaskus, i måndags. Efter att anhöriga tidigare under dagen larmat om att de tror att kidnappningarna genomförts rapporterar syriska nyhetsbyrån Sana att "anställda och chefer" på företaget al-Badias cementfabrik har förts bort av jihadisterna.

””

Förluster i norr

Annons

Uppgifterna om att de anställda inte kunnat kontaktas bekräftas av en representant för fabriken.

I norra Syrien har dock IS drabbats av ett bakslag. Andra islamistiska rebellgrupper har erövrat IS huvudsakliga förbindelseväg i norra Syrien till Turkiet, uppger det oppositionsvänliga Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien.

Vägen ska ha skurits av nordost om staden al-Rai, och den ska leda till en av de sista gränspassager till Turkiet som IS har kontroll över.

IS har enligt SOHR förlorat kontrollen över 18 byar i den nordliga Aleppo-provinsen de senaste dagarna.

Senare samtal

FN-sändebudet för Syrien, den svensk-italienske diplomaten Staffan de Mistura, meddelar samtidigt att nästa runda i fredssamtalen väntas börja den 13 april. Det är två dagar senare än det förra budet.

Först ska de Mistura göra en rundresa i regionen - bland annat till Iran och Syrien - för att känna av hur det politiska landskapet ligger inför samtalen.

””

IS och andra terrorstämplade organisationer är inte delaktiga i fredssamtalen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons