West Ham tog ett storstilat farväl

Bye-bye, Boleyn Ground. West Ham United avslutade sin 112 år långa vistelse på arenan i östra London med stil. 3-2 mot Manchester United. På det stora var det hela en minnesvärd kväll för den absoluta majoriteten åskådare på arenan, även kallad Upton Park, som var slutsåld till sista plats.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

På det stora var det hela en minnesvärd kväll för den absoluta majoriteten åskådare på arenan, även kallad Upton Park, som var slutsåld till sista plats. Dessvärre föregicks Premier League-mötet av tråkigheter när Manchesters spelarbuss attackerades av hemmasupportrar. Bilder visade stora hål i bussen och på grund av händelserna senarelades avsparken i 45 minuter.

””

Matchen blev desto roligare och bjöd på det perfekta slutet för hemmalaget på arenan man kom till redan 1904 men snart lämnar för den betydligt större Olympiastadion.

Diafra Sakho gav West Ham ledningen redan efter tio minuter, men Anthony Martial kvitterade i början av andra halvlek och 20 minuter senare skickade han in 2-1 till Manchester, som i det läget var en poäng för rivalen Manchester City i kampen om fjärdeplatsen och kvalplatsen till Champions League.

Men inför sina fanatiska fans vände West Ham till seger på fem minuter genom Michail Antonio och Winston Reid.

United är nu två poäng bakom City med bara en omgång kvar. West Ham ligger sexa, en poäng bakom United och på kvalplats till Europa League.