Annons

Vilka prisas på Fotbollsgalan?

Sedan Zlatan Ibrahimovics dominans brutits har det blivit svårare att gissa vem som får Guldbollen. Och det finns flera kandidater till Diamantbollen. I kväll prisas de bästa svenska spelarna vid Fotbollsgalan i Globen.(TT)
Publicerad 12 november 2018

Under Zlatan Ibrahimovics framgångsrika år i de europeiska ligorna fanns det ingen dramatik i Guldbollen-utdelningen och han fick priset som årets bästa svenska fotbollsspelare tio år i rad.

I fjol bröts sviten av landslagskaptenen Andreas Granqvist. Granqvist är en av de hetaste kandidaterna även i år tillsammans med landslagskollegorna Robin Olsen, Roma, och Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United.

Annons

Zlatan Ibrahimovic kommer till galan. Han är nominerad till priset som årets forward. Kanske finns han med i diskussionen även om Guldbollen efter sin debutsäsong i LA Galaxy med 22 mål.

Anfallsstjärnan Lotta Schelin, som tidigare i höst meddelade att det inte blir någon comeback efter hjärnskakning, kommer att hyllas under galan, uppger Aftonbladet och Sydsvenskan.

Flera kandidater

Det är lika ovisst på damsidan om vem som ska utses till årets bästa spelare och få Diamantbollen. I fjol var det Linköpings Kosovare Asllani.

””

Även landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, som prisats tidigare, säger att det är svårt att gissa Diamantbollenvinnare.

””

"Jag blir ju galen"

Hon tycker att det ska bli roligt att komma till kvällens gala i Stockholm, till skillnad mot hur Chelsea-spelaren känner sig under de engelska fotbollsgalorna som är långt ifrån jämställda.

””

Förra året var damlandslaget nära att bojkotta Fotbollsgalan efter en strid om jämställdheten mellan dam- och herrspelare. Nu är det andra tongångar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons