Annons

"Vi vill spegla läktarna på planen"

Stockholmarna ska vinna SM-guldet till AIK. Tio av 23 spelare i truppen kommer från den svartgula klubbens närområde. - Jag tror att man som spelare bryr sig mycket mer om klubben, säger anfallsstjärnan Henok Goitom.(TT)
Publicerad 10 november 2018

För bara några år sedan kunde de Stockholmsfostrade spelarna i AIK:s fotbollstrupp räknas på ena handens fingrar. Annat är det nu. Klubben har tagit ett strategiskt beslut att satsa lokalt. Och det har burit frukt.

En poäng borta mot Kalmar på söndag räcker för SM-guld och för att lagkaptenen Henok Goitom ska få lyfta Lennart Johanssons pokal. Goitom är en av hela tio spelare i truppen med Stockholmsbakgrund.

Annons

TT: Hur tror du att det präglar laget?

””

Igenkänningsfaktor

AIK:s chefsscout poängterar också betydelsen gentemot supportrarna.

””
””

Just igenkänningsfaktorn och symbiosen mellan laget och supportrarna är en viktig del i AIK:s framgång, enligt Ackerman.

””

I sin roll som chefsscout har Tobias Ackerman varit med och hämtat in i princip samtliga tio stockholmare till AIK. Han vet exakt vad han letar efter när en ny spelare ska värvas.

””
””

Ett kvitto

För Tobias Ackerman, och i förlängningen hela AIK, skulle ett svartgult guld på söndag innebära mer än bara en medalj runt halsen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons