Varberg först till tre poäng

Varberg hade medvind när superettan blåstes i gång - både bildligt och bokstavligt. Den extra skjutsen i ryggen gav försprånget som ledde till seger mot Åtvidaberg, 2-1.(TT)
Publicerad 2 april 2016

Varbergs lagkapten Erik Lund vann slantsinglingen och valde att inleda superettan i fotboll med stark vind i ryggen - ett segerdrag skulle det visa sig.

Hemmalaget dominerade första halvlek på Påskbergsvallen och gick i från till 2-0 tack vare mål av Thomas Boakye och Thomas Drage.

Lund var inblandad i öppningsmålet. Kaptenens långa inkast nådde Boakye via Nsima Peter.

””

Drage kunde rulla in tvåan efter en kommunikationsmiss i Åtvidabergs försvar.

Mahmoud Eid reducerade tidigt i andra halvlek men Varberg höll undan - trots väl försiktigt spel.

””

Även Gais fick en bra start på säsongen, 2-0 mot Frej. Den 18-årige sydafrikanen Luther Singh och den betydligt mer rutinerade engelsmannen Liam Lloyd Davis, 29, gjorde mål i varsin ände av matchen - i andra respektive 87:e minuten.