Tyskland körde över Slovakien

Tyskland blandar sig i fajten om att bli ett av de fyra lag som tar sig vidare från grupp B i ishockey-VM. Seger mot Slovakien var ett måste och seger blev det. Övertygande dessutom. Tyskarna gav slovakerna första förlusten via 5-1 (0-1, 3-0, 2-0) i S:t Petersburg.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Tyskland blandar sig i fajten om att bli ett av de fyra lag som tar sig vidare från grupp B i ishockey-VM. Seger mot Slovakien var ett måste och seger blev det.

Övertygande dessutom.

Tyskarna gav slovakerna första förlusten via 5-1 (0-1, 3-0, 2-0) i S:t Petersburg. Peter Cehlarik gjorde programenligt 1-0 för Slovakien i första perioden men i mittenperioden tog tyskarna över och gick till pausvila i 3-1-ledning efter mål av Patrick Hager, Philip Gogulla och Patrick Reimer.

Brooks Maceks tidiga 4-1 i slutperioden följdes av Domimik Kahuns 5-1.

Inför kvällens match mellan Ungern och Frankrike ligger Tyskland fyra i gruppen efter Kanad, Finland och Slovakien. Seger för Frankrike och tyskarna är femma, dock med en fortsatt chans att ta sig vidare.