Annons

Tynells karriär är över

Skidåkarkarriären är över för Daniel Tynell, en av tidernas främste Vasaloppsåkare. Hjärtbesvär, som uppdagades efter Kortvasan förra veckan, sätter stopp för en fortsatt elitsatsning. "Testerna visar att det uppstått en liten bristning i ett mindre kärl i hjärtat.(TT)
Publicerad 5 mars 2015
Skidåkarkarriären är över för Daniel Tynell, en av tidernas främste Vasaloppsåkare. Hjärtbesvär, som uppdagades efter Kortvasan förra veckan, sätter stopp för en fortsatt elitsatsning. \"Testerna visar att det uppstått en liten bristning i ett mindre kär

Skidåkarkarriären är över för Daniel Tynell, en av tidernas främste Vasaloppsåkare.

Hjärtbesvär, som uppdagades efter Kortvasan förra veckan, sätter stopp för en fortsatt elitsatsning.

Annons

"Testerna visar att det uppstått en liten bristning i ett mindre kärl i hjärtat. Ingående undersökningar visar dock ingen negativ påverkan på hjärtats funktioner, men bedömningen från läkarna är att de kan vara riskfyllt för Daniel att fortsätta utsätta sig för långvarig högintensiv belastning", skriver Team Tynell i ett pressmeddelande.

Tynell säger att han tycker att det är väldigt tråkigt att behöva avsluta karriären på det här sättet men han är tacksam att hjärtbesvären inte kommer att påverka livet i övrigt.

"Jag vet nu också att det som hände inte orsakats av min "elitidrottsträning" genom åren och att det heller inte fanns några som helst signaler på att någonting var "fel" innan", säger han.

Tynell vann Vasaloppet 2002, 2006 och 2009 och kom tvåa 2010, 2011 och 2013.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons