Annons

Tre viktiga poäng för Brynäs: Får lite andrum

Det var allt annat än vackert. Studsar hit och studsar dit. Och ett segermål som typiskt för matchen studsade in på ett högst osannolikt sätt: - Nu får vi alla lite andrum. Det är skönt, säger Brynästränaren Tommy Sjödin efter 5-3 mot Mora hemma i Gavlerinken.(TT)
Publicerad 1 november 2018

Brynäs har åkt hiss upp och ner i tabellen hela hösten men det har å andra sidan större delen av övriga lag i serien också gjort.

Det skiljer bara fyra poäng mellan sjuan Skellefteå och nyblivna jumbon Mora efter torsdagskvällens matcher.

Annons

Brynäs var under mötet mot just Mora och strök under det nedersta strecket men hoppade efter sin något turliga och sena seger istället upp på tionde plats efter fjorton spelade matcher.

"Trodde pucken gick rätt in"

Detta efter att Jesper Boqvist försökt lägga in en passning framför Moramålet som visade sig träffa ribban följt av en studs i bortre stolpen innan pucken landade framför Nicklas Danielsson lite snett vid sidan av Moras målvakt Isak Wallin.

””

Han värvades hem för att leda laget i både spelet och i skytteligan.

Det första har Brynässtjärnan lyckats med men det dröjde till nionde matchen innan hans första mål kom mot Malmö borta följt av måljubel i två matcher till.

De tunga förlusterna på det: 0-6 mot Färjestad hemma i lördags och 1-4 mot HV71 borta i tisdags har 33-åringen valt att lägga åt sidan.

"Väldigt skönt"

Torsdagskvällens segermål mot Mora var hans fjärde på sex matcher.

””
””

Visst är det så. I dagens snabba hockey har inget lag råd med en hundradels tanke för mycket, konstaterar Brynästränaren Tommy Sjödin.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons