Annons

Besviken Torstenson petad från EM

När Sveriges trupp till handbolls-EM presenterades handlade det mesta om en spelare som inte fick plats. Henrik Signell petar landslagsveteranen Linnea Torstenson. - Jag tar ut de spelare som jag tycker är bäst, säger förbundskaptenen.(TT)
Publicerad 1 november 2016

När Henrik Signell hade gjort sina val stod det klart att 33-åriga Linnea Torstenson, närmast en inventarie i landslaget och Champions League-mästare med Bukarest så sent som i våras, inte var en av de 16 spelarna i EM-truppen.

Samtalet när Signell ringde Torstenson och lämnade beskedet blev förstås ingen klang- och jubelföreställning.

””
Annons

TT: Extra svårt att peta någon som har spelat i landslaget i ett decennium?

””
””
””

"Inte så kul"

Torstenson kommenterar själv petningen till Dagens Nyheter:

””
””

Henrik Signell tog över handbollslandslaget i våras, bara ett par månader före OS, och Linnea Torstenson är en av fyra spelare från Rio som inte får plats i EM-truppen. De andra som valdes bort är Mikaela Ek, Frida Tegstedt och Angelica Wallén.

Sex från Sävehof

I EM-truppen har Signell, till vardags tränare i Sävehof, gett plats åt sex spelare från Partillelaget - däribland Ida Odén, som har gjort comeback efter barnafödande, och 20-åriga talangen Olivia Mellegård. Men förbundskaptenen avfärdar bestämt kritiken om att han är extra benägen att ta ut spelare från sin egen klubb.

Sverige inleder EM mot Spanien på Hovet den 4 december. Då vill Signell se ett landslag som är vassare än det som i OS slogs ut efter en blek insats mot Norge i kvartsfinal.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons