Mårts mjuka ledord gav seger

Någon utskällning var det inte tal om efter första perioden. I stället sade Pär Mårts till spelarna att de skulle ta det lugnt. - Jag tycker inte att man ska skälla på spelare som är nervösa, sade förbundskaptenen efter 5-2-segern mot Danmark.(TT)
Publicerad 8 maj 2016

Efter den första perioden klev Pär Mårts in i omklädningsrummet och sade ett par väl valda ord. Dock inte några hårda eller högljudda. I stället valde han att använda ett mjukare tonläge för att få spelarna att förstå vad som krävs för att vinna matcherna under ishockey-VM i Ryssland.

””
””

"Jäkla liv"

Minst sagt.

7.03 minuter in i perioden hittade Oscar Fantenberg och Mattias Ritola fram till Robert Rosén. Växjö-spelaren drog till direkt och fick in kvitteringen till 1-1 bakom målvakten Sebastian Dahm.

Målet blev sedan starten på Tre Kronors målrika period.

Och det var mycket tack vare powerplay-spelet.

””
””

Med Mårts mjuka påmanande och Tornbergs ivrigt coachande fortsatte Sverige att spela bra i Ice Palace i Moskva.

Magnus Nygren dundrade in 3-1 i spel fem mot tre. Med minuten kvar av perioden var det dags för Backlund igen. Och det med en snarlik situation som gav 2-1. 27-åringen stod som vanligt vid Danmarks ena stolpe och vispade in 4-1 i spel fem mot fyra.

””

"Lång resa"

I sista perioden säkrade Gustav Nyquist, matchvinnaren i premiären mot Lettland, segern med sitt 5-1-mål. Jesper Jensen gjorde Danmarks tröstmål med sekunder kvar att spela.