Annons

Söderlund löste nervknutarna

Bitvis var det helt glimrande - men för en stund blev det också stora darren i JVM-kvartsfinalen mot Slovakien. Då klev doldisen Tim Söderlund fram: - Vi blev lite darriga, så det var riktigt skönt, sade han efter Juniorkronornas storseger med 8-3.(TT)
Publicerad 3 januari 2017

Sverige är klart för sin elfte raka semifinal i junior-VM och möter där hemmanationen Kanada.

I större delen av kvartsfinalen mot Slovakien visade Juniorkronorna upp rena guldspelet.

Annons

Lagkaptenen Joel Eriksson Ek gjorde 1-0 redan efter 68 sekunder och laget stormade fram till en 5-0-ledning efter drygt halva matchen.

Men i slutet av andra perioden och i början av tredje tog slovakerna över och gjorde tre raka mål på ett svenskt lag som hade tagit ut segern lite för tidigt.

Viktigt mål

Det var i det läget Tim Söderlund steg fram och med sitt andra mål för kvällen såg till att svenskarna gick ifrån till 6-3.

””

Han tog ett glädjeskutt upp i plexiglaset för att fira sitt mål.

””

Forwarden spelar i en ren Skellefteåkedja, lagets fjärdeformation, som har ett defensivt ansvar och spelar fysiskt och energifyllt. Enheten hade inte gjort mål tidigare, nu slog Söderlund till två gånger.

””

Möter Kanada

Direkt efter Sveriges kvartsfinal önskade sim Söderlund en semifinal mot Kanada. Han fick sin vilja igenom då hemmanationen besegrade Tjeckien med 5-3.

””

Det blir en tuff semifinal för Sverige. Kanadensarna har vunnit JVM 16 gånger och har stödet från hemmapubliken i Bell Centre, Nordamerikas största NHL-arena med en kapacitet på 21 273 åskådare.

””

Även lagkaptenen Joel Eriksson Ek gjorde två mål och hela 16 av spelarna noterades för poäng. Värst var centern Rasmus Asplund som svarade för fyra assist. Alexander Nylander gjorde ett mål och en assist och behåller ledningen i turneringens poängliga med elva poäng (5+6).

Annons

Förbundskaptenen Tomas Montén var nöjd:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons