Annons

Sydkoreansk tonåring till Djurgården

För första gången ska en sydkorean spela i allsvenskan i fotboll. Det är mittfältaren Yoon Soo-Yong som skrivit på för tre år i Djurgården. Yoon har provspelat för Djurgården i februari och sportchefen Bosse Andersson anser att Yoon är en passningsskicklig och hårt arbetande spelare.(TT)
Publicerad 9 mars 2015

För första gången ska en sydkorean spela i allsvenskan i fotboll. Det är mittfältaren Yoon Soo-Yong som skrivit på för tre år i Djurgården.

Yoon har provspelat för Djurgården i februari och sportchefen Bosse Andersson anser att Yoon är en passningsskicklig och hårt arbetande spelare.

Annons

"Han har skrivit på ett treårsavtal och det finns en öppning efter den här säsongen om vi vill diskutera hans framtid. Yoon är ju bara nitton år och har under de här veckorna utvecklats enormt och visat att han är en skicklig fotbollsspelare, otroligt ambitiös och professionell. Utöver det har han dessutom visat värden på fystesterna som har varit i topp. I den konkurrenssituation vi har i laget nu är det en spelare som passar in perfekt", säger Andersson i ett pressmeddelande.

Yoon har spelat för Nicke Academy i England de två senaste åren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons