Annons

Svenskt bu och bä när Bø vann

Suveränen Martin Fourcade var chanslös. I stället väntade en norsk uppvisning i de slovenska alperna. Inte i skytte men väl i skidåkning. Johannes Thingnes Bø brände ett skott, gav sig ut på en straffrunda men vann milsprinten ändå.(TT)
Publicerad 7 december 2018

Trots att alla tio skotten inte satt där de skulle kunde Bø förlita sig till sin utmärkta teknik och snabbhet på skidorna. Det gav segern.

””

Dagen blev inte sämre av att han dessutom slog storebrorsan Tarjei Bø, som kom fyra.

””
Annons

Fransmannen Antonin Guigonnat och ryssen Alexander Loginov (trea) gjorde i stället Johannes Thingnes Bø sällskap på prispallen.

Fourcade? Han kom inte ens bland de 20 bästa.

Ingen festlig uppföljning

Någon festlig svensk uppföljning på de fina prestationerna i torsdagens distansloppet väntade inte i världscupen i Pokljuka.

Jesper Nelin, först ut av svenskarna, bommade två skott direkt i liggande och med ännu en miss i stående var han borta från en framskjuten placering.

Åkningen var okej.

””

Sebastian Samuelsson, 14:e åkare i mål, såg två kulor missa sina mål och det var minst en bom för mycket för att utmana om tätplatserna.

Han gav sig själv både ris och ros.

””

Ont i en visdomstand

Även Martin Ponsiluoma, 34:a, hade två missade skott, så även Peppe Femling som åkte långsammare och kom 71:a.

””
Annons

Fredrik Lindström har problem med en visdomstand och reste hem för operation, men siktar på att vara tillbaka lagom till Hochfilzen där världscupen fortsätter i nästa vecka.

Herrarna avslutar världscupen i Pokljuka med jaktstarten över 12,5 kilometer på söndag. Där åker Samuelsson, Ponsiluoma och Nelin.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons