Annons

Storklubb kompenserar offer för sexbrott

Premier League-klubben Manchester City kommer att kompensera dem som har fallit offer för Barry Bennell. Den tidigare fotbollstränaren dömdes förra året till 31 års fängelse för sexuella övergrepp på tolv pojkar som han tränade mellan 1979 och 1990, skriver BBC.(TT)
Publicerad 12 mars 2019

Premier League-klubben Manchester City kommer att kompensera dem som har fallit offer för Barry Bennell. Den tidigare fotbollstränaren dömdes förra året till 31 års fängelse för sexuella övergrepp på tolv pojkar som han tränade mellan 1979 och 1990, skriver BBC.

Det uppges handla om ekonomisk kompensation på totalt flera miljoner pund, och att de som har blivit utsatta för de mest allvarliga övergreppen kommer att ersättas med sexsiffriga belopp.

Annons

Efter domen mot Bennell har ytterligare 86 personer klivit fram och sagt att de har blivit utsatta för övergrepp. City känner i nuläget till 40 personer som gör anspråk på kompensationen. Av dessa är merparten kopplade till Bennell, men flera gäller också anklagelser mot en annan, nu död, tidigare fotbollstränare som misstänks för övergrepp.

De som har drabbats kommer också att få en personlig ursäkt från någon i klubbledningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons