Annons

Stor svensktrupp till Europaspelen

Den svenska truppen till Europeiska spelen i Baku i sommar kommer att vara stor, mellan 50 och 90 personer. "Vi hoppas på svenskt deltagande i 16 av 20 idrotter", säger den svenska truppchefen Peter Reinebo på Sveriges olympiska kommittés (SOK) hemsida.(TT)
Publicerad 4 mars 2015
Den svenska truppen till Europeiska spelen i Baku i sommar kommer att vara stor, mellan 50 och 90 personer. \"Vi hoppas på svenskt deltagande i 16 av 20 idrotter\", säger den svenska truppchefen Peter Reinebo på Sveriges olympiska kommittés (SOK) hemsida

Den svenska truppen till Europeiska spelen i Baku i sommar kommer att vara stor, mellan 50 och 90 personer.

"Vi hoppas på svenskt deltagande i 16 av 20 idrotter", säger den svenska truppchefen Peter Reinebo på Sveriges olympiska kommittés (SOK) hemsida.

Annons

Asien, Nord- och Sydamerika, Afrika och Oceanien har redan egna kontinentala mästerskap och i juni i Azerbajdzjans huvudstad Baku avgörs Europeiska spelen för första gången.

Mellan 5 000 och 6 000 aktiva kommer att delta och i flera idrotter blir tävlingarna kval mot OS i Rio 2016. I exempelvis bordtennis, skytte och triathlon står kvotplatser på spel medan brottarna passar på att göra upp om EM-medaljerna.

Den svenska truppen tas ut under mars och april enligt SOK-kriteriet att den aktive ska ha konkurrenskraft för topp-åtta i Europa.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons