Annons

Ny pallplats - men Hansdotter vill ha mer

Glad för en tredjeplats - men missnöjd med åkningen. Frida Hansdotter vill ha mer. - Jag vill ha det där flytet där det bara går av farten, säger hon. Väderförhållandena och backen var långt ifrån optimala i Zagreb.(TT)
Publicerad 3 januari 2018

Väderförhållandena och backen var långt ifrån optimala i Zagreb. Frida Hansdotter låg femma efter det första åket i vad hon beskrev som "sockrig vårsnö".

Svårt att få grepp med andra ord.

””
””
Annons

Och andra åket gick bättre. I mål hade hon en ledning med 80 hundradelar. När både Petra Vlhova och Bernadette Schild misslyckades att åka snabbare än Hansdotter var pallplatsen i hamn.

I slutändan blev det en tredjeplats, precis som i Lienz senast.

"Inget man kan jaga"

””

Wendy Holdener, Schweiz, kom tvåa och Mikaela Shiffrin, USA, vann i en klass för sig, 1,59 före Holdener.

Det som saknas för Hansdotter är "flytet".

””

Alphand körde ur i slagläge

Utöver Hansdotter hade svenskarna en bra dag. Under den första delen av andra åket hade Anna Swenn-Larsson, som startade tidigt, länge ledningen efter ett åk som visade sig vara näst snabbast när alla kört färdigt. Swenn-Larsson slutade till slut på en tiondeplats.

””

Ylva Stålnacke överraskade positivt även hon. 17:e plats gav karriärens första världscuppoäng.

Estelle Alphand, överraskande sexa efter det första åket, körde aggressivt, vågat och framförallt snabbt i andra åket. Första mellantidsskylten var grön och visade hela 84 hundradelar.

Men sedan körde hon ur.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons