Annons

Stjärnan kräver mer av sin klubb

Tabelletta i Serie A och gruppledare i Champions League. Ändå är Gianluigi Buffon inte nöjd med sitt Juventus. - Vi måste inse att vår nuvarande nivå inte kommer vara tillräcklig, säger han inför hemmamötet med Lyon. Gianluigi Buffons prisskåp i bostaden i Turin innehåller det mesta.(TT)
Publicerad 1 november 2016

Gianluigi Buffons prisskåp i bostaden i Turin innehåller det mesta. Sedan debuten i Parma 1995, då han som 17-åring ställdes mot storklubben Milan, har den numera 38-årige målvakten bland annat vunnit Serie A, inhemska cuper och dessutom ett VM-guld med italienska landslaget efter finalsegern mot Frankrike 2006.

Två titlar saknar dock Buffon: EM och Champions League.

Annons

Fortsätta utvecklas

Den närmaste tiden handlar nu om att få till det senare - och därmed även få någon form av revansch efter finalförlusten mot Barcelona 2015.

För att lyckas med det måste Juventus bli bättre, anser Gianluigi Buffon.

””
””

Buffon kräver mer

Juventus, som toppar Serie A före Roma och Milan, blir klart för åttondelsfinal i Champions League om mötet med franska klubben slutar med tre nya poäng.

Om äventyret sedan ska fortsätta bortom den första utslagsomgången efter gruppspelet handlar om att hitta rätt karaktär hos spelarna.

””

Juventus toppar grupp H före Sevilla och trean Lyon. Kroatiska Dinamo Zagreb har noll poäng efter tre omgångar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons