Annons

Olsson långt efter historisk Hirscher

Matts Olsson hade ett stabilt läge inför det andra åket i Adelbodens storslalom. Men 29-åringen föll från nionde till 15:e plats och var två och en halv sekunder bakom historiske segraren Marcel Hirscher. För knappt tre veckor sedan vann Matts Olsson parallellstorslalomen i italienska Alta Badia.(TT)
Publicerad 6 januari 2018

För knappt tre veckor sedan vann Matts Olsson parallellstorslalomen i italienska Alta Badia.

Efter det första åket i schweiziska Adelbodens världscupstorslalom låg 29-åringen på en nionde plats och hade ett hyfsat läge att nå en bättre placering.

Annons

Men så blev det inte alls. Svensken rasade till 15:e plats i resultatlistan efter ett andraåk som var bland de långsammaste i tävlingen, där André Myhrer körde ur redan i det första åket.

Världscupledande Marcel Hirscher, Österrike, vann tävlingen 17 hundradelar före tvåan Henrik Kristoffersen, Norge, och 21 hundradelar före trean Alexis Pinturault, Frankrike.

28-årige Hirscher fick problem i slutet av det andra åket, men lyckades ändå ta sin sjätte världscupseger den här vintern. Olsson var två och en halv sekunder efter Hirscher i resultatlistan och 2,29 från pallen.

Segern innebär att Marcel Hirscher nu har vunnit totalt 51 gånger under sina elva år i världscupen. Han passerade därmed under lördagen Alberto Tomba, Italien, i antalet segrar.

Tomba, tidigare konkurrent till Ingemar Stenmark, vann 50 världscupsegrar åren 1986-1998. Den svenske legendaren står noterad på 86, flest av alla. Anja Pärson återfinns på tionde plats med 42 segrar.

I söndagens slalom i Adelboden kan Hirscher ytterligare närma sig landslagsmannen Hermann Maier som står på 54 segrar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons