Anaheim gav aldrig upp

Anaheim har kopplat greppet i kvartsemifinalserien mot Edmonton i Stanley Cup-slutspelet efter nattens 4-3-seger på hemmaplan. Men segern satt långt inne. Svenskar i båda lagen satte sin prägel på utvecklingen. Edmonton gjorde tre mål i andra perioden.(TT)
Publicerad 6 maj 2017

Svenskar i båda lagen satte sin prägel på utvecklingen. Edmonton gjorde tre mål i andra perioden. Oscar Klefbom och Adam Larsson noterades för var sin assist för bortalaget, som såg ut att gå mot bekväm seger.

Men Anaheim öste på, vann skottstatistiken under ordinarie tid med 44-29, och i slutet av tredje perioden gav det utdelning.

I sista stund

Med bara drygt tre minuter kvar spelade Jakob Silfverberg först fram Ryan Getzlaf och en halvminut senare Cam Fowler. Och i sista stund, med blott 15 sekunder kvar att heja på, satte Rickard Rakell kvitteringen som tog matchen till förlängning.

I den andra förlängningsperioden slog Corey Perry, assisterad av just Rakell, in segermålet för Anaheim som nu leder matchserien med 3-2.

St Louis vann

Nashville hade chans att avgöra kvartsfinalserien mot St Louis men fick se sig besegrat med 2-1 på bortaplan.

Efter en mållös förstaperiod gjorde St Louis Dmitrij Jaskin matchens första mål nästan sex minuter in i den andra perioden. Lagkaptenen Alex Pietrangelo sköt på mål och Jaskin tog returen som Pekka Rinne i Nashvillemålet släppte. Det var Jaskins första mål i slutspelet. Han ersatte Alexander Steen som var med på uppvärmningen men sedan inte spelade.

James Neal kvitterade till 1-1 i numerärt överläge.

Jaden Schwartz fastställde slutresultatet 2-1 när han satte sitt fjärde mål i slutspelet, inför en jublande hemmapublik som tillfälligt kunde andas ut.

St Louis målvakt Jake Allen, som utsågs till en av matchens bästa spelare, gjorde 21 räddningar. Pekka Rinne i Nashville-målet gjorde 30.

Det står nu 3-2 i matcher till Nashville som får en ny chans att avgöra när lagen möts igen natten till måndag, svensk tid.