Annons

Moratränaren vill inte prata kval

Mora slog Växjö med 5­-1, men är i praktiken ändå klart för SHL-kval. Dalalaget har åtta poäng och betydligt sämre målskillnad till Örebro ovanför strecket. Nio poäng återstår att spela om. Ändå lever Moratränaren Mats Lusth på hoppet: - Vi tänker inte på kvalet förrän alla chanser är borta.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Allt talar för kvalspel för Mora, men efter segermatchen mot Växjö var Mats Lusth extremt tydlig med att varken han eller laget vill tänka på kval eller förbereda spelarna för kvalspel:

””

Lagsnack

Annons

Det märks tydligt att kval är något man inte vill prata om i Mora, men inför matchen mot Växjö hade Mora ett snack inom laget, som hade betydelse denna segermatch och kan påverka laget senare i vår.

Det var efter två blytunga förluster mot Färjestad och Malmö, som Moraspelarna fick nog och ville prata ut.

Mats Lusth berättar på vilket sätt som detta spelarsnack skiljde sig mot tidigare liknande prat inom laget:

””

Moras lagkapten, Adam Masuhr, sade till C More hur viktigt det är att få glädjen i laget.

Detta verkade ge resultat redan mot Växjö. Mora var det bättre laget under hela matchen.

Visserligen skapade båda lagen flera målchanser, men Mora var effektivast. Det märktes främst i andra perioden då dalalaget utökade sin ledning med 1-0 till 4-1. Två mål gjordes i powerplay. Tala om en seger som gav självförtroende efter lagsnacket.

””

Baspaketgrejor

Växjö, som är inte i en bra formperiod, kom till den här matchen med fem vunna segrar på de senaste sex matcherna i bagaget. Nu blev det stopp mot ett vilt kämpade Mora.

Efter förlusten konstaterade Växjös tränare, Sam Hallam:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons