Annons

Solen skiner över Leicester

Himlen lyser självklart blå över Leicester när staden firar sina sensationella ligavinnare. Nästa steg: att bräcka Nottingham Forest. Senast ett nytt lag vann i den engelska ligafotbollen var när Brian Clough förde Forest till titeln 1978.(TT)
Publicerad 3 maj 2016

Senast ett nytt lag vann i den engelska ligafotbollen var när Brian Clough förde Forest till titeln 1978. Året därpå vann klubben dessutom Europacupen, efter 1-0 i finalen mot Malmö FF.

””

Han är långt ifrån ensam om att på tisdagen vandra omkring i ett saligt lyckorus.

””
Annons

Stora ord

Englands tidningar hyllar "de blå".

"Sagoslut för mästarna Leicester", skriver The Times.

"Historieskaparna", ropar Daily Mirror ut.

"Fantasifotboll", konstaterar Daily Telegraph - och noterar att oddsen för Leicesters ligaseger - 5 000 till 1 - ligger på samma nivå som oddsen för att Elvis Presley är vid liv.

"Goliat är slagen och David har höjt sin knutna näve i luften. Glöm allt vad vi har sagt. Titeln är tillbaka hos Englands städer, landskap och byar. Den har flytt från London och Manchester och det rör och berör oss alla", skriver krönikören Paul Hayward i Daily Telegraph.

Och nu ska staden håva in.

””

"Nu kvittar det"

En varning är dock befogad.

Nottingham Forest har fortfarande inte lyckats upprepa sin enda ligatitel från 1978 och har inte spelat Premier League sedan 1999.

Annons

Men det kvittar för fansen i Leicester.

Mick Langley skrattade och grät på samma gång efter slutsignalen i måndags.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons