Annons

Skuru klart för ny SM-final

Skurus handbollsdamer gjorde semifinalprocessen kort med VästeråsIrsta och är klara för tredje raka SM-finalen. 23-20 hemma i Eriksdalshallen betydde 3-0 i matcher. Det var samtidigt Skurus sjunde raka seger över dagens motståndare, som hängde med bra inledningsvis.(TT)
Publicerad 5 maj 2016

Det var samtidigt Skurus sjunde raka seger över dagens motståndare, som hängde med bra inledningsvis. Men när rycket kom gick det undan för Skuru.

Fem raka mål, från 9-8 till 14-8 blev matchavgörande.

Annons

Landslagsspelaren Carin Strömberg stänkte in sex av de 14 målen i första halvlek och fyllde på med två till efter pausen. SM-finalen blir hennes sista match för klubben. Till nästa säsong flyttar hon till Viborg i danska ligan

””

VästeråsIrsta gjorde ett seriöst försök att störa Skuru efter pausen. Dessvärre tvingades Alexandra Bjärrenholt halta av planen tidigt i andra halvlek med en befarad knäskada. VästeråsIrsta gjorde ändå en stark andra halvlek och knappade in till tre måls underläge i slutet.

I den andra semifinalserien är det 1-1 i matcher mellan Sävehof och Lugi. Den tredje semifinalen spelas i Partillebohallen på söndag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons