Annons

Skrällvinnare i hundraåringens första etapp

Lukas Pöstlberger lurade de mer erfarna spurtspecialisterna och vann Giro d'Italias första etapp som kördes mellan Alghero och Olbia på Sardinien. Den 25-årige österrikaren och resten av klungan var ett tag fyra minuter bakom en utbrytargrupp om fem cyklister.(TT)
Publicerad 5 maj 2017

Den 25-årige österrikaren och resten av klungan var ett tag fyra minuter bakom en utbrytargrupp om fem cyklister. Sakta men säkert närmade de sig ledarkvintetten och 3,5 kilometer före mål var utbrytarna upphunna. Efter 20,2 mils cykling - en kilometer före målgång - gav Pöstlberger allt han hade och lyckades skaffa sig närmare tjugo meters försprång till klungan. Samtidigt fastnade ett drygt 50-tal cyklister längre bak i klungan när en lång kö bildades i samband med en skarp högersväng.

Pöstlberger lyckades hålla undan och när han kände att etappsegern var säkrad i den hundrade upplagan av den italienska cykelklassikern sträckte han armarna i luften och rullade i mål, några meter före australiern Caleb Ewan, tysken André Greipel och hemmahoppet Giacomo Nizzolo.

””
Annons

Förhandsfavoriten Nairo Quintana, Colombia, var 25:a i mål och går ut tio sekunder bakom Pöstlberger på lördagens etapp, 221 kilometer mellan Olbia och Tortoli, den andra av sammanlagt tre etapper som avgörs på Sardinien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons