Annons

Skellefteå vände och vann mot Färjestad

Skellefteå vann en arbetsseger när Färjestad trots knackigt spel besegrades med 4-2. Två hemmamål i powerplay i den tredje perioden vände matchen. - Skönt att få en vinst direkt på det nya året.(TT)
Publicerad 5 januari 2019

Men det var ett tungt skadedrabbat Färjestad som började bäst.

Värmlänningarnas frånvarolista är hur lång som helst just nu. Sedan förra omgången hade den listan nu förlängts med ytterligare fyra tunga namn. Men trots att Martin Johansson, Linus Johansson, Michael Lindqvist och Markus Svensson fallit bort sedan sist var det Färjestad som tog ledningen.

Annons

På en avvaktande utvisning kunde Carl Jakobsson efter ett snabbt och effektivt passningsspel ge gästerna ledningen efter 12.06.

Baklås

Något sådant kunde inte Skellefteå bjuda sin publik på. Spelet har gått i baklås och vårens finallag har sakta men säkert halkat nedåt i tabellen.

Men Färjestad tvingades slita hårt på sina toppspelare och i mittenperioden fick Skellefteå allt mer att säga till om, trots att varken passningar eller skridskoåkningen fungerade.

I spel fem mot fem klarade sig Skellefteå bäst till att börja med. Till utropstecken hörde Tim Söderlund, nu tillbaka efter sin utflykt till Frölunda.

””

Ericsson avgjorde

När Skellefteå spelade med en man mer på isen fungerade däremot ingenting till att börja med. Då var det i stället Färjestad som skapade målchanserna. Karlstadslaget fixade tre frilägen med en man mindre på isen och lyckades också till slut sätta pucken i mål trots numerärt underläge, målet dömdes dock bort på grund av en hårfint hög klubba på Joakim Nygård.

Men efter många om och men fick Skellefteå till slut utdelning i powerplay.

Inte bara en gång, utan två.

Det första målet kom genom Oscar Möller som efter 3.44 i slutperioden kvitterade till 2-2 genom att raka in en retur efter ett skott från Joakim Lindström.

Annons

En ny Färjestadutvisning gav hemmalaget chansen på nytt och lagkaptenen Jimmie Ericsson tog den.

Efter 11.51 kunde han styra in 3-2 bakom Adam Werner i Färjestads mål och ge Skellefteå årets första trepoängare.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons