Annons

Sjölunds osannolika mål kan betyda SM-guld

Daniel Sjölunds osannolika slutvinjett efter 16 år som allsvensk fotbollsspelare berörde honom djupt. - Jag var nöjd bara med att få komma in på planen. Det hade varit väldigt känslosamt oavsett om vi vunnit eller inte, säger 35-åringen. - Nu känns det rätt och bra att flytta hem till ön.(TT)
Publicerad 4 november 2018

3-2-målet mot Örebro i 94:e minuten, med foten nästan vid huvudet och med skosulan, säkrade inte bara andraplatsen och stora silvret åt IFK Norrköping. I och med att AIK inte vann mot Sundsvall (0-0) såg Sjölund till att ge liv åt gulddramatiken ändå in i den sista omgången.

””

Vinner Norrköping och AIK förlorar borta mot Kalmar hamnar SM-guldet i Östergötland. En lika oväntad som osannolik utgång av årets allsvenska som Sjölunds avskedsföreställning inför sin hemmapublik.

Annons

"Det gick ju vägen"

Med en blomsterkvast under ena armen och en tavla som avskedsgåva i handen fick Sjölund, 35, gång efter gång berätta om målet.

””
””
””

TT: Hur känns det att lämna klubben nu?

””

Hyllade veteranerna

Sjölund värvades av nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson från Åtvidaberg inför säsongen 2015, den som slutade med ett SM-guld. Innan dess hade han en lång och framgångsrik karriär i Djurgården, där han var med och vann två svenska mästerskap.

Tillsammans med lagkaptenen Andreas Johansson, 36, har Sjölund varit fundamental i Norrköpings lyft från mitten- och bottenlag till en faktor i svensk klubblagsfotboll.

””

Snart tar Sjölund familjen med sig till Mariehamn på Åland medan Andreas Johansson och hans närmaste vänder hem till Halmstad.

””

Andreas Johansson, 36, lämnar nästa helg över kaptensbindeln efter 205 allsvenska matcher för IFK Norrköping sedan han värvades från Bochum i tyska andraligan inför säsongen 2012. En övergång som Janne Andersson klassade som den viktigaste under åren som manager i klubben.

Grät i spelartunneln

””
””

Jens Gustafsson inledde presskonferensen med en lång hyllning till Johansson och Sjölund.

””
””
Annons

Där kanske Gustafsson får fel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons