Annons

Familjen Thoresen bakom Norges seger

Petter Thoresen fick en drömstart i sin första VM-match som Norges förbundskapten. Och det var mycket tack vare sonen Patrick Thoresen. Med två mål och en assist låg ZSC Lions-spelaren bakom 3-2-segern mot Frankrike.(TT)
Publicerad 6 maj 2017

Petter Thoresen fick en drömstart i sin första VM-match som Norges förbundskapten. Och det var mycket tack vare sonen Patrick Thoresen.

Med två mål och en assist låg ZSC Lions-spelaren bakom 3-2-segern mot Frankrike.

Annons

Thoresen, som tidigare har spelat i SHL-laget Djurgården, var med i förarbetet till Ken André Olimbs ledningsmål och petade sedan själv in tvåan och trean.

Schweiz tappade 4-0 till 4-4 mot Slovenien men vann ändå till slut med 5-4 efter att Damien Brunner avgjort i straffläggningen.

För Danmark började dock VM tungt. Danskarna, som spelar i Sveriges grupp och tränas av svenske förbundskapten Janne Karlsson, förlorade mot Lettland med 0-3. Stor matchvinnare blev Miks Indrasis, KHL-spelaren i Dynamo Riga gjorde två mål.

Philadelphia-stjärnan Jakub Voracek såg till att Tjeckien repade sig snabbt efter premiärförlusten mot Kanada. Med ett mål och två assist låg han bakom 6-1-segern mot Vitryssland.

Slovakien behövde förlängning för att vinna mot Italien. Peter Ceresnak satte 3-2-målet efter 2.45 minuter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons