Annons

Samuelsson: "Det var verkligen nyckeln"

Prickfritt i första, prickfritt i andra. Skyttet lade grunden till karriärens första pallplats i världscupen. - Det var verkligen nyckeln, säger Sebastian Samuelsson efter tredjeplatsen i tyska Oberhof.(TT)
Publicerad 11 januari 2019

Inför världscuptävlingen i Tyskland var det en niondeplats i Pokljuka som Sebastian Samuelsson hade noterat som personbästa.

Med prestationen i världscupsprinten drog han ett streck över raden i boken med individuella topplaceringar, och skrev i stället dit: "Trea i Oberhof".

Annons

Den svenske stjärnan, som lämnade Sydkorea-OS med ett stafettguld och ett silver i jaktstarten, var felfri i skyttet och knep pallplatsen alldeles före tyske Benedikt Doll.

För 21-åringen är det en framgång som betyder mycket för fortsättningen av säsongen.

OS ingen tillfällighet

””
””

Samuelssons första skjutning gick snabbt, i andra var han tvungen att improvisera och ändrade skjutordningen.

””

Efter att den första nollan följdes av ytterligare en, gick han ut som trea - och det var en placering som han höll hela vägen fram till mål.

Ska jaga Loginov

Tredjeplatsen innebär att Sebastian Samuelsson startar lördagens jaktstart, över 12,5 km, 36,8 sekunder efter ryske Alexander Loginov och 11,6 efter världscupens totalledare Johannes Thingnes Bø, Norge.

””
””

Jesper Nelin slutade på 51: plats och var också bland de 60 främsta åkarna kvalade in till jaktstarten som börjar klockan 15.00.

På damsidan inleder Hanna Öberg, trea i sprinten, jaktstarten, klockan 12.45, 15 sekunder efter italienskan Lisa Vittozzi.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons