Annons

Salah och Kgatlana bäst i Afrika

Mohamed Salah, Egypten, på herrsidan och Thembi Kgatlana, Sydafrika, på damsidan. Där är de två spelarna som prisades som Afrikas bästa fotbollsspelare 2018, vilket tillkännagavs vid en gala i Dakar, Senegal.(TT)
Publicerad 8 januari 2019

Mohamed Salah, Egypten, på herrsidan och Thembi Kgatlana, Sydafrika, på damsidan.

Där är de två spelarna som prisades som Afrikas bästa fotbollsspelare 2018, vilket tillkännagavs vid en gala i Dakar, Senegal.

Annons

Liverpoolanfallaren Salah - som bland annat gjorde 32 mål i Premier League förra säsongen och svarade för två fullträffar för Egypten i sommarens VM - tog därmed hem utmärkelsen för andra året i rad. Och precis som förra året gjorde han det framför lagkamraten Sadio Mané (Senegal) och Arsenalstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon).

22-åriga anfallaren Thembi Kgatlana, som spelar klubblagsfotboll i Houston, vann skytteligan i Afrikanska mästerskapen när hennes Sydafrika blev tvåa och därmed kvalificerade sig för VM för första gången någonsin på damsidan. Kgatlana snuvade nigerianskorna Asisat Oshoala, som fått utmärkelsen de föregående två åren, och Francisca Ordega, enligt Goal.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons