Annons

Ryssland dominerade i "Kollen" - Burman tolva

Ryska åkare dominerade i Holmenkollen och knep fyra topplaceringar. Bäst var Alexander Bolsjunov som spurtade hem segern före landsmannen Maksim Vylegzjanin. Därmed blev 22-åringen den yngste åkaren någonsin att vinna Holmenkollens femmil.(TT)
Publicerad 9 mars 2019

Veteranen Maksim Vylegzjanin gjorde troligtvis sitt sista stora lopp i lördagens femmil strax utanför Oslo. Och det såg länge ut som att ryssen skulle få avsluta på topp med en världscupseger. Men i spurten gled Alexander Bolsjunov förbi sin landsman och knäckte Vylegzjanin på upploppet. Bolsjunov åkte in på 2.23.49 - en sekund före Vylegzjanin och blev därmed den yngste åkaren någonsin att vinna femmilen i Holmenkollen.

Segern innebar även att Bolsjunov går upp i ledning i den totala världscupen före norrmannen Johannes Høsflot Klæbo, som hade ett tungt lopp och gick in först på 38.e plats.

Annons

Tredje- respektive fjärdeplatsen gick till ryssarna Andrej Larkov och Ilja Semikov. Bäste icke-rysk var kanadensaren Alex Harvey med sin femteplats. Medan Martin Johnsrud Sundby, på sjätteplats, var bäste norske åkare.

Jens Burman inledde loppet starkt men tappade mark. Han var ändå bäste svensk på tiden 2.24.14. Det räckte till en delad 12:e plats med norske Emil Iversen.

””

Daniel Rickardsson slutade i sin tur på 14:e plats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons