Annons

Rysk målvaktsskada inför VM

Guldfavoriten Ryssland har drabbats av ett skadeavbräck inför ishockey-VM på hemmaplan. Semjon Varlamov, Colorado, missar turneringen på grund av en ljumskskada och Sergej Bobrovskij, Columbus, blir förstemålvakt. De två NHL-målvakterna skulle tävla mot varandra om förstaspaden i det ryska VM-laget.(TT)
Publicerad 4 maj 2016

Guldfavoriten Ryssland har drabbats av ett skadeavbräck inför ishockey-VM på hemmaplan. Semjon Varlamov, Colorado, missar turneringen på grund av en ljumskskada och Sergej Bobrovskij, Columbus, blir förstemålvakt.

De två NHL-målvakterna skulle tävla mot varandra om förstaspaden i det ryska VM-laget. Varlamov såg dock skakig ut i träningsmatcherna inför VM och när truppen presenterades var han bortplockad. Ryske förbundskaptenen Oleg Znarok säger till Sport-Express att Varlamov gjorde illa en muskel i ljumsken i samband med förlustmatchen mot Tre Kronor i Södertälje för två veckor sedan.

Annons

Igor Sjestijorkin, SKA St Petersburg, har kallats in bredvid Bobrovskij och Ilja Sorokin, CSKA.

Ryssland har hittills åtta NHL-spelare i truppen med lagkaptenen Pavel Datsiuk, Detroit, i spetsen. Ryssland, som spelar i Sveriges grupp i VM, börjar sin guldjakt mot Tjeckien på fredag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons