Annons

Rozzell räddade Luleå i sekunddrama

Brandon Rozzell satte sju trepoängare. Ingen var viktigare än den som gav 82-82 i slutsekunderna. Skottet knäckte Södertälje och Luleå har 2-0 i matcher i basketfinalen efter seger i förlängning, 93-84. BC Luleå har kopplat greppet om SM-finalen i basket mot Södertälje.(TT)
Publicerad 4 maj 2017

BC Luleå har kopplat greppet om SM-finalen i basket mot Södertälje. Grundseriesegraren leder med 2-0 i bäst av sju matcher efter ett sekunddrama i Täljehallen, 93-84 (82-82, 41-46) efter förlängning.

Med fem sekunder kvar av fjärde perioden satte Södertäljes amerikan Darien Brothers två straffkast fram till ledning med 82-79. Men Luleå och Brandon Rozzell hade ett svar. Den 28-årige amerikanen gjorde en av sina bästa matcher i Sverige och avslutade ordinarie matchtid därefter. Rozzell satte trepoängaren som tog matchen till förlängning, 82-82.

Annons

I förlängningen nöjde sig Rozzell med två poäng - av totalt 35 - men det var å andra sidan lika många som hela Södertälje mäktade med.

””

Södertälje har vunnit SM-guld de fyra senaste säsongerna men är nu i brygga trots en bra start och som mest 18 poängs ledning, 28-10.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons